Cake Pops (Pop Kek) Tarifi


Yapımı son derece kolay, lezzetli ve şık sunumuyla karşınızda pop kekler... 
Süslemesi sizin hayal gücünüzle sınırlı ;)

Malzemeler;

  • Yarım kilo kadar  bayatlamış ya da taze kakolu kek 
  • 1 yemek kaşığı tererağ
  • 3 ya da 4 yemek kaşığı (tepeleme) kakaolu hazır puding
  • Lolipop çubuğu
Üzeri kaplaması için; 250 g bitter ya da beyaz çikolata
Süslemek için;  Şekerlemeler

Yapılışı;
  1. Tereyağını ocakta eritin ve ılımasını bekleyin.
  2. Keki, kırıntı görünümünü alana kadar mutfak robotundan geçirin.
  3. Geniş bir kabın içine kek kırıntılarını dökün. İçine eritilmiş tereyağı dökerek biraz karıştırın. Ardından 3 tepeleme yemek kaşığı pudingi kek karışımına dökün elinizle iyice yedirin. 
  4. Bir parça kek karışımından elinize alın ve yuvarlayın. Eğer öyleyece koyduğunuzda dağılıyor ise 1 ya da 2 yemek kaşığı daha puding ekleyin. Unutmayın çok puding eklerseniz keki ıslatırsınız ve tekrar toz kek ilave etmeniz gerekir. Kek-puding ayarını iyi ayarlamalısınız.
  5. Elinize bir parça tereyağ sürün ve ceviz büyüklüğünde bir parça alarak yuvarlayın. Karışım bitenede kadar kekleri yuvarlayın.
  6. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Eriyen çikolata akışkan olmamalı. Yoğun ve donmaya yakın kıvamda olacak ki keki batırdığımızda çok fazla akmasın.
  7. Pop kek yapmak için önce kamışın ucunu çikolataya batırın sonra ceviz büyüklüğündeki kekin içine doğru hafifçe bastırın. Daha sonra çubunun ucundan tutun, döndürerek keki çikolataya bulayın. Bir elinizle çubuğa hafifçe vurun ki fazla çikolata aksın.
  8. Son olarak keklerin üzeri şekerlemeler ile kaplanır ve donması için buzdolabına kaldırır.

Not: Pop kek standı yapmak isteyenler kare ya da diktörtgen köpük alıp üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Onun üzerine gümüş renkli kağıt yapıştın. Daha sonra üzerine lolilop çubuğu ile delikler açın.
Afiyet Olsun!

Yorumlar

  1. çok şeker bir görüntü...

    YanıtlaSil
  2. Cok sik olmus.Folyo ile kaplamak aklima gelmemisti. Bende dondurma toplari hazirlayip lolipop cubuklarina yerlestirip servis ediyorum. Oldukca hos bir sunumu oluyor.

    cevizhane

    YanıtlaSil
  3. Puding derken, hazir puding mi toz puding mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toz puding alıp tarifine göre hazırlıyoruz. hazırlanan karışım oda sıcaklıgına geldıgı zaman içerisnden 3 yemek kaşığı lıp kullanıyoruz.

      Sil
  4. çok hoş olmuş elinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  5. ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Yorum Gönder