Kıtır kıtır , lezzetli ve ağızda dağılan bir çubuk kraker ister misiniz? Eğer öyleyse böyle buyrun...
Malzemeler:
- 100 gr yumuşak tereyağ ya da margarin (ben tereyağı kullandım.)
- 1 çay bardağı sıvıyağ (orta boy bardak)
- 1 çay bardağı yoğurt (orta boy bardak)
- 2 yumurta ( 1 yumurta beyazı galetaların üzeri için)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Aldığı kadar un (Elinize yapışmayan bir kıvamda olacak)
Üzeri için:
- Susam ya da çekirdek.
Yapılışı
- Susam ve 1 yumurtanın beyazı hariç tüm malzemeleri iyiye yoğurun.
- Karışım kulak memesi kıvamına gelince avuç içi kadar alıp oklava ya da merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açın ve bıçak yardımıyla çubuk şeklinde kesin.
- Bir kaba susam yada çekirdek, bir kaba da yumurta akı koyun.
- Kestiğiniz çubukları teker teker önce yumurta akına daha sonra susam ya da çekirdeğe bulayın.
- Tepsinizin üzerine yağlı kağıt koyarak dizmeye başlayın.
Not:
- Önceden 180-200 derecede ısıtlmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN :)
edosum krakerler cok guzek görünüyor yavrum elıne saglık
YanıtlaSilÇok Teşekkürler Anneciğim :)
YanıtlaSil