Soframızın baş yapıtlarından, tabiki de Karnıyarık :)
- 4 adet orta boy patlıcan
- 1 adet orta boy soğan
- 250 gr. kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 7-8 dal maydanoz
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- 2 adet mantar
- 1 adet domates
Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları yaklaşık 30 dk. tuzlu suda bekletin (acısını almak için).
- Bu arada iç malzemeleri hazırlayalım. Soğanları doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Hafif pembeleştikten sonra kıymayı ilave edin. Kıymaların rengi değişene kadar iyice kavurun.
- Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edin ve ardından doğranmış sarımsakları ekleyin.
- Karışımın altını orta ateşte kapağını kapalı olarak pişirin (10 dk.).
- Son olarak kıydığınız maydanozları ilave edip karıştırınız.
- Süslemek için domates ve mantarları ince ince dilimleyin.
Şimdi ise Patlıcanları kızartma işlemine geçiyoruz:
- Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları, çıkartıp suyunu süzüyoruz.
- Kızartma tenceresine yaklaşık 2 su bardağı sıvı yağı ekliyoruz ve yağın kızmasını bekliyoruz.
- Patlıcanlar altın rengini alıncaya kadar kızartıyoruz.
- Orta büyüklükte bir kaba sıcak su ekleyiniz ve kızartma tenceresinden aldığınız patlıcanları bu kaba koyunuz. Burada yaptığımız işlem patlıcanların fazla yağdan arınması ve yemeğin çok yağlı olmamasını sağlamaktır.
- Patlıcanları sıcak sudan alıp bir süre beklettikten sonra fırın kalıbınıza dizin ve içlerini hazırladığınız karışımla doldurun.
- 200 oC' de 45 dk. pişirmeye bırakın.
- Fırına koyduktan 30 dk. sonra dilimlediğiniz mantar ve domatesleri üzerlerine dizin ve tekrar fırına veriniz.
- Mantar ve domatesler piştikten sonra yemeğiniz hazırdır.
Elbette ki karnıyarığı pilav ile sunmamak olmaz :)
Afiyet Olsun.
Tweetle
Yorumlar
Yorum Gönder