Saray Kebabı (Kremalı Mantarlı)

             İnternette farklı bir et yemeği tarifi ararken dikkatimi çekti saray kebabı evet ismindende anlaşılacağı gibi Osmanlı mutfağının lezzetlerinden. Bu tarifin en önemli püf noktası sadece tereyağı kullanılmış olmasıdır. Tereyağın kokusu ve tadı yemeğe öyle güzel bir tad verdi ki yememek için kendimi zor tutuyorum :) Son olarak krema da ekleyince bu lezzet ikiye katlanıyor. Bence misafirleriniz için sunacağınız şahane bir ana yemek olabilir ya da sadece eşiniz için :)




Malzemeler: ( 4-5 Kişilik )

  • 500 gr. Dana kuşbaşı (etin sinirsiz bölümünden)
  • 250 gr. mantar
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 ya da 4 yemek kaşığı krema (Creme Fraiche)
  • Tuz ve karabiber


Yapılışı:

  1. Mantarları dörde bölecek şekilde dilimleyip limonlu suyun içinde bekletiniz.
  2. Soğanları ince ince doğrayınız.
  3. Orta ateşte tereyağını eritiniz. Soğanları ilave edip kavurmaya başlayın.
  4. Ardından etleri ilave ediniz ve etlerin rengi değişene kadar kavurmaya devam ediniz.
  5. Sonrasında mantarları ekleyip biraz kavurduktan sonra 2 bardak sıcak suyu ilave ediyoruz.
  6. Tuz ve karabiberi ekleyiniz.
  7. Bu aşamadan sonra kısık ateşte 1 saat pişmeye bırakıyoruz.
  8. Mantarlar ve etler piştikten sonra kvamını isteğinize göre 3 ya da 4 kaşık krema koyarak kavurunuz. ( Pınar kremayı da kullabilirsiniz.)
  9. Eğer yemeğiniz suyunu tamamen çektiyse yarım çay bardağı kadar su ekleyip karıştırınız ve 15- 20 dk. kadar kısık ateşte pişmeye bırakınız.
  • Dilerseniz bu sırada pilav yapımına geçebilirsiniz. 


Yanında pilav, turşu ve ayran ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yorumlar

  1. canım cok guzel gorunuyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. muhteşemmm:))
    ellerinize sağlık..
    sunumunuza bayıldım:)
    sevgilerimle..
    :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder