Merhabalar, 2 haftalık tatilin ardından tekrar yazmaya başlıyorum arkadaşlar. Yorucu ama bir o kadar da eğlenceli geçen tatilde sevdiklerimi görmenin verdiğiyle enerjiyle döndüm buralara... Hollanda'nın bulutlu, durmak bilmeyen yağmurlarına..(Hala da devam ediyor :) Bugün ana yemek kategorisine göre uygun bir yemekle başlıyorum, Yakında kurabiye ve keklerle devam edeceğiz. Afiyetle kalın:)
Malzemeler:
- 6 adet orta kabak
- 200 gr. kıyma
- 1 adet ortaboy soğan
- 1 çay bardağı pirinç (küçük boy bardak)
- 12-14 dal maydonoz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı tuz.
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
Yanına makarna, çorba ve bol salata yaparak servis ederbilirsiz.
Yapılışı:
- Maydonozları ince ince kıyıp soğanı yemeklik doğruyoruz.
- Pirinçleri iyice yıkayıp bir kaba boşaltın.
- Üzerine doğradığınız manyonozları ve soğanı ilave ediniz.
- Sonrasında çiğden kıymanızı ve baharahtlarınızı ilave ederek yoğurunuz.
- Kabaklarınızı ortadan ikiye bölüp içlerini oyunuz. Üzerine çatal yardımıyla çizikler atarak şekil veriniz.
- Her birinin içine hazırladığınız karışımdan ilave ediniz. Üzerine domates dilimleri yerleştiriniz.
- Boşluk kalmayacak şekilde tencereye diziniz.
- 1 su bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı salçayı eritip tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine dökünüz.
- Önce harlı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin, sonra kısık ateşe alınız.
- Kıyma pirinçler pişince etli kabak dolmanız hazırdır.
Slm Eda Hanim,
YanıtlaSilcok güzel ve nezetli güzükoyor :-) yarim cay bardak Zeytinyagini malzemeyemi katiyoruz yoksa sonradan tencereyemi?
Tsk ederim böyle güzel tarifler paylastiginiz icin
sevgilerle Senay
Merhabalar, yarım cay bardağı zeytin yağını malzemeye katıyoruz...
SilSevgiler...