Etli Kabak Dolması



               Merhabalar, 2 haftalık tatilin ardından tekrar yazmaya başlıyorum arkadaşlar. Yorucu ama bir o kadar da eğlenceli geçen tatilde sevdiklerimi görmenin verdiğiyle enerjiyle döndüm buralara... Hollanda'nın bulutlu, durmak bilmeyen yağmurlarına..(Hala da devam ediyor :) Bugün ana yemek kategorisine göre uygun bir yemekle başlıyorum, Yakında kurabiye ve keklerle devam edeceğiz. Afiyetle kalın:)

Malzemeler:

  • 6 adet orta kabak
  • 200 gr. kıyma
  • 1 adet ortaboy soğan
  • 1 çay bardağı pirinç (küçük boy bardak)
  • 12-14 dal maydonoz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz.
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası



                Evet gördüğünüz üzere kabakların renkleri Hollanda'da bu şekilde :) Ama tadları aynı.



                         Yanına makarna, çorba ve bol salata yaparak servis ederbilirsiz. 

 Yapılışı:

    1. Maydonozları ince ince kıyıp soğanı yemeklik doğruyoruz.
    2. Pirinçleri iyice yıkayıp bir kaba boşaltın.
    3. Üzerine doğradığınız manyonozları ve soğanı ilave ediniz.
    4. Sonrasında çiğden kıymanızı ve baharahtlarınızı ilave ederek yoğurunuz.
    5. Kabaklarınızı ortadan ikiye bölüp içlerini oyunuz. Üzerine çatal yardımıyla çizikler atarak şekil veriniz.
    6. Her birinin içine hazırladığınız karışımdan ilave ediniz. Üzerine domates dilimleri yerleştiriniz.
    7. Boşluk kalmayacak şekilde tencereye diziniz.
    8. 1 su bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı salçayı eritip tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine dökünüz.
    9. Önce harlı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin, sonra kısık ateşe alınız.
    10. Kıyma pirinçler pişince etli kabak dolmanız hazırdır.



    Afiyet Olsun!


    Yorumlar

    1. Slm Eda Hanim,
      cok güzel ve nezetli güzükoyor :-) yarim cay bardak Zeytinyagini malzemeyemi katiyoruz yoksa sonradan tencereyemi?
      Tsk ederim böyle güzel tarifler paylastiginiz icin
      sevgilerle Senay

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhabalar, yarım cay bardağı zeytin yağını malzemeye katıyoruz...
        Sevgiler...

        Sil

    Yorum Gönder