(Izgarada) Patlıcan Musakka

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy patlıcan 
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet büyük boy patates
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ev yapımı domates salçası
  • Tuz, karabiber.
  • Sıvıyağ

Yapılışı:
  1. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin ve 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ ile orta ateşte tavada kavurun. Soğan ve sarımsak hafif kendini bıraktıktan sonra kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Rengi iyice değiştikten sonra domates salçasını ekleyin. Pişmeye yakın  üzerine arzunuza göre karabiber ve tuzu ilave edin ve altını kapatın.
  2. Patlıcanları yuvarlak ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyip tuzlu suda bekletin, havlu kağıdın üzerine koyup ıslaklığını alın. Sarı ve yeşil biberleri yine çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Ben patlıcan ve biberleri elektrikli ızgarada pişirdim.Çünki yağsız olmasını istedim. Eğer sizde bu şekilde yapmak isterseniz teflon tavada yağsız olarak pişirebilirsiniz. Ya da kızartma tenceresinde yağda pişirebilirsiniz.
  3. Patatesleri de yuvarlak şekilde dilimliyoruz. Kızartma tenceresinde pişirip havlu kağıt kaplı tabağın üzerine alıyoruz. 
  4. Pişen bütün malzemlerimizi tepsiye alıp dizmeye başlıyoruz. Önce tepsimiz 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve kızarmış patlıcanları bir kısmını yerleştirin. Üzerini tam kapatmaycak şekilde kıymadan koyunuz. Patateslerin hepsini dizerek devam ediyoruz. Tekrar patlıcanları diziyoruz ve son olarak kalan kıymayı ilave ediyoruz. En üste iste biberleri yerleştiriyoruz. 
  5. Üzerine 1 bardak salçalı su ilave ediyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.(dk. yazamıyorum ama hafif suyu çekmeli diyebilirim.)

Afiyet Olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder