Keşkül-ü Fukara


                      Ben bu tarifi yazarken gördüğünüz kaseyi eşim yemekle meşgul. İlk kaşığı ağızna atıp ''bu ne ya'' deyince çok kötü sanırım dedim kendi kendime... Ama hemen sonrasında ''harika olmuş bu'' dedi, tabi benim yüzümde gülücükler belirdi hemen :) Kasede biraz büyük bu yüzden bitiremeyeceğini düşünmüştüm ama silip süpürdü hepsini...
                    Anlıyacağınız biz bu tadı çok sevdik. Umarım siz de beğenirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 litre (5 su bardağı) soğuk süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz halinde çekilmiş badem
  • 1 fincan toz halinde çekilmiş antepfıstığı
  • 1 fincan toz hindistan cevizi 
Süslemek için; file fındık, fıstık, file badem vb...

Yapılışı:









  1. Bir tencerede yumurta ve toz şekeri iyice homojen olana kadar karıştırın.
  2. Bir yandan karıştırarak üzerine azar azar soğuk sütü ilave edin.
  3. Pirinç ununu ilave edin ve karıştırın.
  4. Eğer bademleriniz kabuklu ise sıcak suda bekletin böylece kolayca kabuklarını soyabilirsiniz. Mutfak robotunda çektirin ya da toz halini alana kadar dövün. 1 su bardağı badem yine 1 su bardağı çekilmiş bademe eşit oluyor. Elde edilen toz bademi karışıma ilave edin.
  5. Eğer antep fıstıklarının da kabukları da soyulmuyor ise aynı yöntemle  kabuklarını soyup robotta çektiriyoruz. Bunun için 1 fincan antep fıstığı yine 1 fincan toz antep fıstığına eşit oluyor. Tabii damak zevkinize göre arttırabilirsiniz. Elde edilen toz antep fıstığını da karışıma ilave edin.
  6. Ardından toz hindistan cevizini ilave edin.
  7. Orta derece ateşe koyup göz göz olana kadar sürekli karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp 5 dk. daha karıştırın. Sonrasında kaselere doldurabilirsiniz. Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Kaynak: http://atabay.org/
Afiyet Olsun :)

Yorumlar

  1. çok lezzetli görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler...Deneyip yorum bırakmanız eğer çok sevinirim :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder