Merhabalar, bugün kış sebzelerimizden bol vitamin kaynağı olan ama tadı çok beğenilmediğinden pek yenilmeyen brüksel lahanalarından bir tarif paylaşacağım. Bu küçük lahanaların o kadar çok faydası var ki kış aylarında bir kere de olsa yenmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha önceleri denediğim tarifler arasında en iyisi Cafefernando sitesinin olduğuna kanaat getirdim. Lahanın o acı tadı yerini krema ve limon ve karabiber ile daha hoş bir tada bırakıyor. Bence et yemeklerinin yanına alternatif olabilir. Tarifi aynen paylaşıyorum arkadaşlar...
Malzemeler:
(2-4 kişilik)
Malzemeler:
(2-4 kişilik)
- 500 gr. Brüksel lahanası
- 45 gr. tereyağ
- 1 limon suyu
- 1/4 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı tam yağlı süt
- 1/4 su bardağı sebze suyu ya da su
Yapılışı:
- Lahanaların bir-iki dış yaprağını soyuyoruz. Üzerindeki siyah lekeli ya da sararmış yaprakları alıyoruz.
- Soyma işleminden sonra temizleyip brüksel lahanalarını ikiye bölüyoruz. Temiz mutfak havlusuyla lahanları kurulayınız.
- Tereyağını ocakta eritip lahanaları ekleyin ve orta-yüksek ateşte 2-3 dakika kavurun. Çok yumuşatmamaya özen gösterin.
- Ocağın altını kısın ve krema, süt, sebze suyu ya da suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Ben sebze suyu yerine yarım sebze bulyonunu su bardağının 1/4'ü kadar su içinde eritip yemeğe kattım ve güzel oldu.
- Tencerenin kapatığını kapatın ve yaklaşık 10 dakika, brüksel lahanalarını biraz yumuşatıp kremasını içine çektikten sonra altını kapatın. Ben biraz yumuşak olmasını istediğim için biraz daha uzun bişirdim.
- Tel süzgeçten geçirerek tabaklara servis edin. Tencere kalan sosu içine bir limon suyunu dökün. Eğer ekşi sevmiyorsanız yarım limon suyu kullanabilirsiniz. 2-3 dakika daha pişirin tuz karabiberini ayarlayıp üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun :)
Bana ugradigin icn önecikle tesekkür ederim ;))
YanıtlaSilCok fadayli saglikli yarayisli yemek olmus canim.
Ellerine saglik ve afiyet olsun
Sevgiler
Yorumların için çok teşekkürler Elifcim :) Bu blog oluşturmanın en güzel tarafı, yeni yeni insanlar tanımak gerçekten bunu çok seviyorum. Rica ederim her zaman uğrarım günümün yarısı internete geçiyor :)) kim neyi yapmış takipteyim...
YanıtlaSilSevgiler canım..
hımm. pek "cafe fernando" olmuş, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil