Farklı bir açıdan portakallı, fındıklı un helvası...
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- Yarım paket tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 çay kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık ya da ceviz
Üzeri için; tarçın ve badem
Yapılışı:
- Öncelikle su, süt ve şekeri bir kapta karıştırın ve beklemeye alın.
- Tencereye tereyağını alın, yağ eridikten sonra unu ekleyin, biraz kavurduktan sonra portakal kabuğu rendesini ilave edin ve 13-15 dk. kadar pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla kavurun.
- Un kavrulduktan sonra altını kapatıp biraz soğuması için 5 dk. bekletin.
- Un ılıdıktan sonra ocağın altını yakın ve üzerine sıvı karışımı karıştırrarak ekleyin.
- Tencereye yapışmayana kadar devamlı kavuruyoruz. Bu sırada çekilmiş fındıkları ilave edip karıştırmaya devam ediniz.
- Katılaştıktan sonra tıpkı pilav demler gibi üzerini peçete ile kaplayıp 20 dk. demleyiniz.
Kaynak: http://video.lezzetler.com/video-helva-tarifleri.html sitesinden yararlanılmıştır.
Afiyet Olsun :)
ay bu görüntü nedir yahu!!bayıldımm ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler.
Çok teşekkürler Aylin Hanım :)) Bloğuma hoşgeldiniz..
YanıtlaSilSevgiler...
Harika görünüyor nefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşşekkürler Handan Hanım , İnşallah deneyip tadını da beğenirsiniz :)
YanıtlaSilSevgiler...