Merhabalar, umarım gününüz güzel geçmiş ve geçmektedir sevgili arkadaşlar. Bugün yeni aldığım usta Tuğrul Şavkal'ın 'Turkse Keuken' kitabından bir yemek seçtim. Osmanlı Mutfağından ''muhteşem lezzet'' hünkar neğendi :)) Kitapta tarif on kişilik idi, tabii onu biraz azaltmak zorunda kaldım. Herkese iyi ve mutlu akşamlar dileğiyle....
Malzemeler
2-4 Kişilik
Patlıcan salatası için;
Afiyet Olsun :)
Malzemeler
2-4 Kişilik
Patlıcan salatası için;
- 2 adet büyük boy patlıcan
- 100 ml. süt (yarım su bardağında biraz az)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu (tadına bakarak arttırılabilir)
- Tuz
Et yemeği için;
- 500 gr. kuşbaşı dana eti.
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 2 adet ince doğranmış sarmısak
- 1,5 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz, karabiber
-Yapılışı-
Patlıcan salatası için:
- Patlıcanlarını közleyip kabuklarını soyun.
- Püre haline getirerek içine limon suyunu ilave edin.
- Tavada tereyağını eritin üzerine unu katarak altın-kahve rengini alana dek kavurun.
- Sütü azar azar ilave ederek ve krema haline gelene dek karıştırın.
- Püre halindeki patlıcanları da kremaya ilave ederek homojen karışım elde edin.
- Dilerseniz içine yarım çay bardağı kadar kaşar rendeleyebilirsiniz.
Et yemeği için:
- Ayrı bir teflon tencerede tereyağını eritin, içine ince doğranmış sarmısak ve soğanı ekleyip kavurun.
- Ardından domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Unu ilave edin ve karıştırın.
- Son olarak etleri ekleyin ve biraz kavurduktan sonra en küçük ocakta kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Et kendi suyunu salacaktır. Suyu bittiğinde eğer hala sert ise 1 su bardağı sıcak su ilave edin.
- Lokum kıvamına gelene dek pişiriniz.
Resimler süper
YanıtlaSiltarif süper
afiyet olsun
:-))))
Teşekkürler Emel Hanım :)
YanıtlaSilBunu beğenmeyen hünkar, hünkar değildir zaten. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil