Hünkar Beğendi

         Merhabalar, umarım gününüz güzel geçmiş ve geçmektedir sevgili arkadaşlar. Bugün yeni aldığım usta Tuğrul Şavkal'ın 'Turkse Keuken' kitabından bir yemek seçtim. Osmanlı Mutfağından ''muhteşem lezzet'' hünkar neğendi :)) Kitapta tarif on kişilik idi, tabii onu biraz azaltmak zorunda kaldım. Herkese iyi ve mutlu akşamlar dileğiyle....


 Malzemeler

2-4 Kişilik

Patlıcan salatası için;
  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 100 ml. süt (yarım su bardağında biraz az)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu  (tadına bakarak arttırılabilir)
  • Tuz
Et yemeği için;
  • 500 gr. kuşbaşı dana eti.
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 2 adet ince doğranmış sarmısak
  • 1,5 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz, karabiber
-Yapılışı-

Patlıcan salatası için:
  1. Patlıcanlarını közleyip kabuklarını soyun.
  2. Püre haline getirerek içine limon suyunu ilave edin.
  3. Tavada tereyağını eritin üzerine unu katarak altın-kahve rengini alana dek kavurun.
  4. Sütü azar azar ilave ederek ve krema haline gelene dek karıştırın.
  5. Püre halindeki patlıcanları da kremaya ilave ederek homojen karışım elde edin.
  6. Dilerseniz içine yarım çay bardağı kadar kaşar rendeleyebilirsiniz.
Et yemeği için: 




  1. Ayrı bir teflon tencerede tereyağını eritin, içine ince doğranmış sarmısak ve soğanı ekleyip kavurun.
  2. Ardından domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. Unu ilave edin ve karıştırın.
  4. Son olarak etleri ekleyin ve biraz kavurduktan sonra en küçük ocakta kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  5. Et kendi suyunu salacaktır. Suyu bittiğinde eğer hala sert ise 1 su bardağı sıcak su ilave edin.
  6. Lokum kıvamına gelene dek pişiriniz.


Afiyet Olsun :)

Yorumlar

  1. Resimler süper
    tarif süper

    afiyet olsun
    :-))))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Emel Hanım :)

    YanıtlaSil
  3. Bunu beğenmeyen hünkar, hünkar değildir zaten. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder