Malzemeler:
- 250 gr. konserve bezelye
- 250 gr. mantar
- 1 adet büyük boy patates
- 1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
- 1 adet orta boy soğan
- 1 y.k. tereyağ ve 1 y.k. sıvıyağ
- 2 diş sarımsak
Yapılışı:
- Soğanları yemeklik doğrayın tereyağ ve sıvıyağ ile birlikte kavurun.
- Patatesi soyun ve küçük olmayacak şekilde dilimleyin. Ardından soğanlarla beraber harlı ateşte kavurun.(3-4 dk. kadar)
- Bezelyeyi de ilave edin.
- Önceden limonlu suda bekletilmiş mantarları ikiye ya da üçe bölerek tencereye ilave edin.
- Bir kasede domates salçasıyla beraber yarım çay bardağı sıcak suyu karıştırıp, yemeğe ilave edin.
- Her bir sarımsağı üçe bölerek karışıma ekleyin.
- Ocağın altını kısıp bezelye ve mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
amanda aman
YanıtlaSilbu ne lezzet :-))
ellerine saglik...
sevdiğim iki lezzet bir arada eminim çok güzeldir ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEmel ve Hande Hanımlar çok teşekkürler :))
YanıtlaSilTarifinizi yaptım ve cok lezzetli oldu, paylaşımlarınız için teşekkürler Edalı Mutfağım.
YanıtlaSil