PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 72.HAFTA


        Sevgili blog arkadaşlarımdan Güloanne porselen demlik çay saati etkinliğinin sahibesi. Ona yaptığım bu çikolatalı muzlu üçgen pastamı yolluyorum. Umarım etkinlğiniz bol kahkahalı, neşe içinde geçer. Şimdiden iyi eğlenceler. Afiyetle yiyin :)) 
        Sevgilerimle...

Malzemeler:
  • 1 paket kedi dili bisküvi 
  • 2 adet büyük boy muz
  • 2 çay kaşığı toz şeker 
  • 2 çay kaşığı kahve 
  • 1 su bardağı ılık su
İç kreması için; 
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket labne peynir
Üzeri için;










  • 1 paket dr. otker çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
Yapılşı:











  1. Öncelikle iç kremasını hazırlayalım. Tencereye süt, toz şeker, un ve yumurta sarılarını koyup orta ateşte devamlı karıştırınız.
  2. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar el ile çırpınız. Kıvama geldikten sonra soğuması içn biraz bekleyin.
  3. Soğuduktan sonra içine labne peyniri ilave ederek mikserle homojen bir karışım elde edene kadar çırpınız. 
  4. Ayrı bir tencerede süt ile çikolata sosunu hazırlayınız ve soğumaya bırakınız.
  5. Bir kapta ılık su toz şekeri ve kahveyi karıştırınız.
  6. Kedi dillerini kahveli karışıma batırarak tepsinin alt kısmına dörtlü şeritler halinde diziniz.  Üzerine kremadan bolca sürün ve onun üstüne 2 adet muzu diziniz. Tencerede kalan kremayı da muzların üzerini kaplayınız.
  7. Pastanın kremalama işlemi bittikten sonra çatısını yapacağız. Kedi dillerini kahveli karışıma batırarak yanlarına yapıştırıyoruz. İşleme pastanın etrafını kaplayana kadar devam edin. 
  8. Yanlardan biraz bastırarak tam çatı şeklinde olmasını sağlayın. Bu şekilde buzdolabında  iyice soğuyana kadar bekletin. (4 saat kadar)
  9. Pasta soğuduktan sonra üzerine çikolata sosunu döküp afiyetle yiyinin :))

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık canım harika sevgiler bende beklerim...

    YanıtlaSil
  2. edacım ellerine sağlık
    :)))
    çikolatanın olduğu her yer güzel olur.
    senin pastan harika
    :)))

    YanıtlaSil
  3. Canım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel hem de muzlu tam benlik yani:)))

    YanıtlaSil
  5. Canım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  6. aa sanki farklı bir tiramisu gibi geldi tadı bana...
    harika görünüyor, ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder