Sevgili blog arkadaşlarımdan Güloanne porselen demlik çay saati etkinliğinin sahibesi. Ona yaptığım bu çikolatalı muzlu üçgen pastamı yolluyorum. Umarım etkinlğiniz bol kahkahalı, neşe içinde geçer. Şimdiden iyi eğlenceler. Afiyetle yiyin :))
Sevgilerimle...
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 2 adet büyük boy muz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı kahve
- 1 su bardağı ılık su
İç kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket labne peynir
Üzeri için;
- Öncelikle iç kremasını hazırlayalım. Tencereye süt, toz şeker, un ve yumurta sarılarını koyup orta ateşte devamlı karıştırınız.
- Muhallebi kıvamına gelinceye kadar el ile çırpınız. Kıvama geldikten sonra soğuması içn biraz bekleyin.
- Soğuduktan sonra içine labne peyniri ilave ederek mikserle homojen bir karışım elde edene kadar çırpınız.
- Ayrı bir tencerede süt ile çikolata sosunu hazırlayınız ve soğumaya bırakınız.
- Bir kapta ılık su toz şekeri ve kahveyi karıştırınız.
- Kedi dillerini kahveli karışıma batırarak tepsinin alt kısmına dörtlü şeritler halinde diziniz. Üzerine kremadan bolca sürün ve onun üstüne 2 adet muzu diziniz. Tencerede kalan kremayı da muzların üzerini kaplayınız.
- Pastanın kremalama işlemi bittikten sonra çatısını yapacağız. Kedi dillerini kahveli karışıma batırarak yanlarına yapıştırıyoruz. İşleme pastanın etrafını kaplayana kadar devam edin.
- Yanlardan biraz bastırarak tam çatı şeklinde olmasını sağlayın. Bu şekilde buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin. (4 saat kadar)
- Pasta soğuduktan sonra üzerine çikolata sosunu döküp afiyetle yiyinin :))
Ellerine sağlık canım harika sevgiler bende beklerim...
YanıtlaSiledacım ellerine sağlık
YanıtlaSil:)))
çikolatanın olduğu her yer güzel olur.
senin pastan harika
:)))
Canım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel hem de muzlu tam benlik yani:)))
YanıtlaSilCanım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler
YanıtlaSilaa sanki farklı bir tiramisu gibi geldi tadı bana...
YanıtlaSilharika görünüyor, ellerinize sağlık!