Bugün çayında yanında, ağızda dağılan portakal kokulu kurabiylerim var :)) Hepinizi bana beklerim...
Malzemler:
- 1 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Küçük boy)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı kahverengi ya da beyaz renk toz şeker
- 1 paket küçük dilimler halinde tereyağ ya da margarin (oda sıcaklığında)
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakalın rendesi
- Yumurta, dilimlenmiş tereyağı, sıvı yağ, karbonat ve toz şeker, iyice birbirine yedirin.
- Portakal rendesi, vanilya ve kabartma tozunu karışıma ilave edin ve yoğurunuz.
- Bir su bardağı unun önce yarısın ekleyip yoğurun sonra diğer yarısını ilave ederek tekrar yoğurun. Bu işlemi 3 kere daha uygulayın. Artık hamurun elinize yapışmaması gerekiyor. Eğer hala yapışıyor ise azar azar un ekleyerek kıvamını sağlayınız.
- Çalışacağınız alana hafif un serpin, hamurun üzerine de biraz un serperek merdane ile açınız. Dilerseniz kurabiye kalıbı ya da krema poşetlerine koyarak şekil yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece yaklaşık 15-18 dk. pişiriniz. Kurabiyeler fırından hafif yumuşak olarak çıkacak.
ellerıne sağlık canım kurabıyeler cok cıcı olmus
YanıtlaSilTeşekkür ederim :))
SilElinize sagılik olsun . Madem bekliyorsunuz o zaman geliyoruz..)
YanıtlaSilBekliyorum tabi buyun :) Ayrıca çok teşkkür ederim bilgilendirdiğiniz için
SilSevgilerimle..
Ellerine sağlık canım :))
YanıtlaSilmmm mis canım
YanıtlaSilellerine sağlık
:))