Herkese Merhabalar... Uzun bir aradan sonra yine karşınızdayım. Biliyorum arayı çok açıyorum ama dil sınavlarına odaklanmam gerekiyor, beni böyle biraz idare edin olurmu :)
Tariften önce kısa notlarımı vermek isterim sizlere; Öncelikle yoğurdunuz eğer katı ise onu muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın, gerekirse biraz su ekleyin. Ayrıca kendinden kabaran un bulamazsanız, normal un kullanabilirsiniz, yalnız mayalanma süresini daha da uzun tutmanızda fayda vardır.
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı kadar zeytin-ayçiçek yağı karışımı
- 1 su bardağı yoğurt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar kendinden kabaran un (self-raising flour)
- 2 paket kuru (instant) maya
Üzeri için: Yumurta sarısı
Yapılışı:
- Geniş bir kabın içerisine üç su bardağı unu eleyin ve kuru mayaları ekleyip karıştırın. Karışımın ortasını açın, içine yoğurt, sıvı yağ, ılık su, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Yavaş yavaş biraz daha un ilave edin ve elinize hafif yapışıyorken un ilave etmeyi bırakın.
- Bir saat kadar sıcak bir alanda mayalanmaya bırakın.
- Dilerseniz poğaça şeklinde hamurlar ya da ceviz büyüklüğünde alarak küçük toplar elde edin.
- Üzerine yumurta sarılarını sürün. 180 derecede üzeri altın kahve olana kadar pişiriniz.
Peynir dolgusu için: 1 paket krem peynir ile 1 kase peyaz peyniri karıştırın.
Dışına ise: Maydanozları ince ince kıyın, peynir ile doldurduğunuz topların dışına da biraz peynir sürün ve kıyılmış maydanozların üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun!
ELLERİNE SAĞLIK CANIM:)
YanıtlaSilBAŞARILAR DİLERİM:)
ELLERİNE SOĞLIK. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR.BİZ BURDA BURDA BU POHAÇAYA SAKALLI DİYORUZ.
YanıtlaSilçok severim bu tür poğaçaları,
YanıtlaSiltam benlik bir isim olmuş pofuduk:)
yaklaşık bu malzemeden kaç kişilik çıkıyor edacım?
Teşekkürler Gökçecim saolsın, poğaçalar yaklaşık 20- 30 tane çıkıyor canım. Kişi başına artık kaç tane koyarsan :))
SilSevgilerimle...
ellerine sağlık çok ama çok güzeller canım
YanıtlaSilBir kase lezzet, Yemekheyecanı, Tarifküpü ve sarımutfak-hande her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
YanıtlaSilHepinize sevgilerimle...
Ellerine sağlık, görüntü süper :)
YanıtlaSilBende yapıyorum ama sakallı poğaça diyorum ben buna..pofuduk ismide çok yakışmış.Ellerine sağlık enfesler
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzeller bana da beklerim
YanıtlaSilçok güzel aynı pastanede satılanlar gibi ellerine sağlık
YanıtlaSilSahane duruyorlar ismi gibi tam pofuduk olmus ,en kisa zamanda deniyecegim:)))
YanıtlaSilPofuduk toplarindan yaptim cok lezzetli oldu.Esimde cok begendi boyle giderse ikimizde pofuduk olcaz:))ELLERINIZE SAGLIK
YanıtlaSil