Çikolata Parçacıklı Muffin

   Malzemeler

 (12 adet)
  • 250 gr. un (8 yemek kaşığı tepeleme un)
  • 150 gr. toz şeker (1 su bardağı)
  • 2 yumurta
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 100 ml. sıvı yağ (1 kahve fincanından birazcık fazla)
  • 150 ml. yoğurt (1 su bardağı)
  • Muffin kek kalıbı 
  • İri kesilmiş çikolata parçaları 



Yapılışı
  1. Fırını 180 dereceye alın.
  2. Bir kapta toz şeker, vanilya ve yumurtaları çırpıcı ile 5 dk. karıştırın.
  3. Üzerine yoğurt ve sıvıyağ ekleyip tekrar elde çırpıcı ile çırpın.
  4. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu eleyin ve karıştırın.
  5. Bu aşamada sıvı karışımı unlu karışımla birleştireceğiz. Sıvı karışımı yavaş yavaş unlu karışıma tahta kaşıkla karıştırarak ilave edin. Sonrasında el çırpıcısı ile homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.  
  6. Her muffin kağıdına 2,5 yemek kaşığı kadar karışımdan koyun. 
  7. Her bir muffinin üzerine çikolata parçalarını serpin. (6-8 tane kadar)
  8. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dk. pişirin. Üzeri altın-kahve renginde olunca fırından alın. Kürdan testini uygulayabilirsiniz.
  9. Fırından çıkarttıktan sonra 5 dk. soğuması için bekleyin. Daha sonra kağıtlarını çıkarabilrisiniz.
Dilerseniz Kakolu muffin ve farklı muffin tarifleri  için tıklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Muffinnnnnnnnn
    sanki muffin demek kekin yavrusu demek :)) öyle diyesim geliyor hep :))
    harika kabarmışlar ellerine sağlık canım........

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım muffinler nefşs görünüyor,ödülünü aldım yayınladım tekrar teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica edeim, başarılarınızın devamını dilerim :)

      Sil
    2. şimdi fırında inşallah güzel olur merakla bekliyorum..

      Sil
  3. gerçekten bu tarif için çok teşekkürederim şuan fırında ve muhteşem kabardı tadı da eminim çok güzeldir şimdiye kadar gördüğüm en iyi muffin tarifi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin

      Sevgiler

      Sil
  4. 13 yaşındayım ve bu keki yapabiliyorum.Ellerinize sağlık.Çok güzel oluyor.Şeker hamurunun yapılışınıda öğrensem bu iş tamamdır :D

    YanıtlaSil
  5. Süper bir tarif;) fırında suanda;) ellerinize saglık tabikide benimde;)

    YanıtlaSil
  6. ben ilk defa deneyeceğim, muffin kağıdı kuçuk ? orta ? buyuk? hangi boyda almam lazım.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar 12'li metal muffin kaplarına uygun olan klasik kağıtları tercih edebilirisiniz. Bunlar sanırım büyük boy oluyorlar.

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık şimdi ben de yaptım , sünger gibi çok güzel ama kagıda hafif yapışmış...
    Sanırım biraz bekleyince daha güzel olacak:) elif

    YanıtlaSil

Yorum Gönder