Malzemeler:
(1-2 Kişilik)
- 1 adet enginar
- 100 ya da 150 gr. kıyma
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ-ayçiçekyağ karışımı
- birkaç tutam dereotu, pul biber, nane, karabiber, tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın yada blender'dan geçirebilirsiniz. Ardından tüm malzemleri bir arada iyice harmanlayın ve yoğurun.
- Enginarın altındaki sap kısmı kesilir, tabanın düz olması sağlanır, varsa kötü görünen alt yaprakları temizlenir.
- Enginarın yapraklarının açabildiğiniz kadar açın ve arasına kıyma karışımından yerleştirin. Tüm yaprakları doldurana kadar işlemi tekrarlayın.
- Enginarı tencereye yerleştirin ve yarısına kadar su doldurun. Suyun içine biraz sıvıyağ gezdirin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Enginarın ilk yarım saat kadar kapağını açmayın. Piştiğinde kokular etrafı sarmış olacak, zaten o zaman bakmak isteyeceksiniz oldumu diye :) Açtığınızda yaprakların açıldığını göreceksiniz. Yapraklar eğer kolayca ayrılabiliyorsa enginarınız pişmiş demektir.
- Nasıl yeniliyor; Yaprakları kopardığınız kısmınında etli beyaz bir bölge var sadece orayı yiyebiliyorsunuz,
- Yapraklar bittiğinde ise; Üzeri tüyle kaplı bir kase ile karşı karşıyasınız. Kasenin üzerindeki tüyleri kaşık yardımıyla kolayca alın ve en lezzetli bölümü yavaş yavaş sindire sindire yiyin hmm:)
Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder