Izgara Mantar

   Ramazanda midenizi çok yormuyacağınız bir menü veriyorum, hem ızgara olsun hem de et olmasın diyorsanız bu tarif tam size göre...
   Bugün tost makinesinde ızgara mantar tadınına bakıcaksınız. Dilerseniz dürüm arasında ya da tabakta servis ederek sunabilirsiniz.
   Sofranızın bereket dolu olmasını ve hayırlı ramazanlar geçirmenizi diliyorum.


Malzemeler:

  • 250 gr. kestane mantar
  • Tuz, 
Salata için:
  • Küçük boy 1 adet soğan
  • 10-12 dal maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağlı
  • Pul biber



Yapılışı:

  1. Mantarların saplarını çıkartın ve yıkadıktan sonra limonlu suda bekletiniz.
  2. Bu sırada soğanları söğüş şeklinde doğrayın, maydonozları kıyın, bir kapta soğan, maydonoz, zeytinyağ ve pul biberi iyice harmanlayın.
  3. Tost makinesini önceden açın iyice ısınmasını bekleyin. Mantarların içi size bakıcak şekilde yerleştirin ve makinenin kapağını kapatın. Yaklaşık 15 dakika pişiyor. Ancak ara ara kapağı açarak pişirmenizde fayda var.(Üzerini çok yakmamak için)
Not: İçindeki suyu son derece lezzetli bu nedenle dökmeden servis tabağına koymanız gerekiyor. Üzerine biraz tuz gezdirdikten sonra afiyetle yiyiniz.

Tarif son derece hafif hemde pratik, bu tarifin yanında soframızdaki menülerimiz ise;

İftar sonrası sütlü tatlı olarak keşkülü tercih edebilirsiniz.



Yorumlar

  1. ÇOK SEVERİM MANTARI AMA TOST MAKİNASINDA HİÇ DENEMEMİŞTİM İYİ FİKİR:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı çok lezzetli oluyor, mutlaka denemelisin o zaman ;))

      Sil
  2. Harikasin EdaliMutfagim cok guzel gorunuyor:))).
    SEVGILER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kevser Hanım :)

      Sevgilerimle..

      Sil
  3. bugün gördüğüm en güzel lezzetlerden biri..

    afiyetle :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim :)
    Hayırlı ramazanlar dilerim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Wow! Mantarın bu haline bayılıyorum. Suyu gel ekmek ban diyor :) Çok iştah açıcı görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder