Malzemeler:
- 2 adet büyük boy patlıcan
- 250 gr. kestane mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
Yapılışı:
- Patlıcan küp şeklinde kesip tuzlu suda bekletiniz.
- Mantarları küçük olmayacak şekilde kesin ve limonlu suda bekletin.
- Biberi dilimleyin, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
- Bir tavaya biraz tereyağ ve biraz yağ dökün ve soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar eridikten sonra yüksek ateşte mantarları ilave edin ve karıştırın. Suyunu salıp pişene kadar yüksek ateşte olmalı.
- Patlıcanları ve biberleri havluda kuruttuktan sonra kızartma tencerede kızartınız.
- Kızarmış patlıcan ve biberleri mantarla birleştiriniz.
- Dilerseniz bu aşamadan sonra karışımı fırın tepsisine alın üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri ile servis yapabilirsiniz.
* 2 y.k. un
* 2 y.k tereyağ
* 1,5 su bardağı süt
* Tuz karabiber
Afiyet Olsun!
süper elinize sağlık bu yemek tarifi tam istedigim gibi
YanıtlaSil