İki Renkli Bademli Kurabiyeler

         Bu tarif şu ana kadar denediğim kurabiye tarifleri arasından, hamurun kıvamı ve gevrekliği ile tam notu almış oldu sevgili arkadaşlar. O kadar çok kurabiye tarifi denedim ki artık aradığım tadın nasıl olması gerektiğini çok iyi biliyorum. İşte bunun gibi! Ağızda dağılan, lezzetli ve kıtırımsı bir tad :) Ayrıca bu hamuru değiştirip portakallı, tarçınlı ve limonlu kurabişler yapmanız da mümkün...

         Sevgilerimle...

Vanilyalı Kurabiye Tarifi:

Malzemeler:

  • 150 gr. tereyağ ya da margarin(oda sıcaklığında)
  • 100 gr. pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı vanilya ektresi
  • 1-2 tutam tuz
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 50 gr. toz badem
  • 250 gr. un (elenmiş)
Yapılışı:
  1. Tereyağ ya da margarini ve pudra şekeri ile pürüzsüz krema haline gelinceye kadar çırpın.
  2. Vanilya, yumurta, tuz, badem tozu ve son olarak unu ilave edin. Hamur biraz cıvık olursa 1 avuç un ilave ediniz. (Daha fazla değil zaten buzdolabında donacaktır)
  3. Elde ettiğiniz hamuru rulo haline getirin ve yağlı kağıtla kaplayarak buzdolabında 1,5-2 saat bekletin.
  4. Buzdolabından çıktıktan sonra bıçakla keserek ya da kurabiye kalıplarınızı kullanarak şekil verin.
  5. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine dizin, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 11-14 dk. pişirin.

Kakaolu Kurabiye Tarifi:

Malzemeler:
  • 150 gr. tereyağ ya da margarin (oda sıcaklığında)
  • 100 gr. pudra şekeri
  • 1-2 tutam tuz
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 30 gr. toz badem
  • 250 gr. un (elenmiş)
  • 25 gr. kakao
Yapılışı:
  1. Tereyağ ya da margarini pudra şekeri ile pürürzsüz krema haline getirin.
  2. Tuz, yumurta, badem tozu ve unu son olarak da kakaoyu ilave edin. 
  3. Elde ettiğiniz hamura rulo şekline getirin ve yağlı kağıtla kaplayarak buzdolabında 1,5-2 saat bekletin.
  4. Buzdolabından çıktıktan sonra bıçakla keserek ya da kurabiye kalıplarınızı kullanarak şekil verin.
  5. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine dizin, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 11-14 dk. pişirin.

Notlarım:
  • Rulo şeklinde resimdeki gibi kurabşyeler elde etmek isterseniz eğer her iki kakaolu ve vanilyalı hamurları merdane yardımı ile ince olmayacak şekilde açın ve üst üste yerleştirin. Rulo şeklinde yağlı kağıda sarın ve buzdolabında 1,5-2 saat bekletin. Donduktan sonra keskin bıçak yarmıyla 0.5-1 mm arası kesiniz.
  • Tadı bence yerinde ama isterseniz pudra şekeri oranını 150 gr.'a çıkarabilirsiniz.
  • Tarçınlı kurabiye isterseniz eğer; sadece 25 gr. kakao yerine 1 yemek kaşığı toz tarçın ekleyebilirsiniz. Ayrıca içine 1 yemek kaşığı portakal suyu da ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

Yorumlar

  1. Bomba kurabiye, harika fotoğraflar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sağolun :)

      Sevgilerimle

      Sil
  2. Çok şirin :) benim de böyle kurabiye dolu kavanozlarım olcek :))
    Ama kurabiyeler çok güzel olmalı. Badem çok ayrı bir hava katıyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bademle hakikaten farklı bir tat oldu ve iyi de oldu, denemenizi tavsiye ederim :))
      Sevgilerimle

      Sil
  3. çokkk güzell ellerine saglık bundan bana saklaa ablam :)

    YanıtlaSil
  4. Çoook çokk güzel görünüyor,ellerinize sağlık! Bayıldım görüntüsüne,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. tarifi çok beğendim ve az önce denedim.şuan buzdolabındalar.eğer güzel olursa yarın sabah hediye olarak bir kere daha yapacağım.teşekkürler tarif için.

    YanıtlaSil
  6. tarifi çok beğendim ve az önce denedim. şuan buzdolabında beklemekteler.eğer güzel olursa yarın hediye olarak yapacağım bir kere daha. teşekkürler tarif için...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder