Fındıklı Çikolatalı Kurabiye

       
        Uzun uzun zamandan sonra tekrar tariflerimle karşınızdayım sevgili dostlar... Araya hamilelik ve tatil girince bu kadar görüşmeyeli çok oldu. Şimdi  ise 5,5 aylık hamileyim çok şükür bir sıkıntım yok, bu zamanların tadını çıkarmaya bakıyorum :)
     
       Bu sıralar yeni tarifler buldum ve onları denemeye başladım onlardan ilki bu çikolatalı kurabiyeler oldu. Tadı gerçektende yerinde ister çayın isterseniz sütün yanında yenilebilecek çikolatalı fındıklı kurabiyeler...



Malzemeler:
(14-20 kurabiye)
  • Yaklaşık 1,5 su bardağı un (140 gr.)
  • 1/4 cay kaşığı tuz
  • 1/2 cay kaşığı karbonat
  • 4 yemek kasığı esmer toz seker
  • 4 yemek kaşığı beyaz toz seker
  • Yarim bardak çikolata damlası
  • Yarim bardak iri kıyılmış findik parçaları
  • 1 cay kaşığı vanilya ekstresi
  • 2 yemek kaşığı sivi yag
  • 3 ile 5 yemek kaşığı kadar süt (ihtiyaca kadar)


Yapılışı:
  1. Bütün kuru malzemeleri karıştırınız.
  2. Üstüne ıslak olan malzemeleri ekleyin ve iyice harmanlayın. Büyük bir top elde edin, yumuşak olmasını isterseniz buzdolabında 1 saat kadar bekletin, kıtır olmasını isterseniz bekletmenize gerek yoktur.
  3. Buzdolabından çıkardıktan sonra küçük toplar alarak fazla yuvarlamadan tepsiye dizin.
  4. 190 derecede 7 dakika pişirin ya da yayılıp az pişmiş görünene kadar.
  5. Fırından az pişmiş halde çıkarın, en az 10 dk. tepside beklesin ki bu sırada kurabiyeler pişmeye devam etmektedirler.
  6. Soğuduktan sonra kurabiyelerin yumuşak kalmasını isterseniz plastik bir kapta, kıtır kurabiyeler istiyorsanız cam kavanozda bekletmenizde fayda vardır.



Notlarım
:
  • Kurabiye hamurunu dilerseniz merdane yardımıyla açarak kalıplarla şekil vererek pişirebilirsiniz. Eğer resimdeki gibi yapacaksanız, cevizden daha küçük toplar elde etmenizde fayda var çünkü diğer turlu içinin pişmesi engelleniyor.
  • Ben 4 yemek kaşığı süt kullandım ve hamur güzel toparlandı.
  • Dilerseniz içine fındıklı üzümlü olarak deneyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum Gönder