Herkese merhabalar bugün karşınıza bol dobingli bir pasta ile çıkıyorum. Bu pasta, bir kafede yediğim pastadan ilham alınarak hazırlandı. Tarifi son derece pratik ve içindeki malzemeleri değiştirerek ( kahve, ceviz, badem vs..) dilediğiniz türde ve tatda pasta çıkarmanız mümkün. Tamamen sizin hayal gücünüze kalmış ;))
Malzemeler:
Pasta Yapımı:
Malzemeler:
- 6 adet yumurta
- 120 gr. un
- 120 gr. ince çekilmiş ceviz-badem (1 su bardağı)
- 120 gr. toz seker
- Arzuya gore 1 adet portakal kabuğu rendesi (Ben kullanmadım)
İç dolgusu için;
- 250 gr. Mascarpone peyniri ya da labne peyniri
- 200 ml. (1 su bardağı) sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı toz kahve
- 1 yemek kaşığı ılık su
- 1 cay kaşığı vanilya ekstresi
Yapılışı:
İç dolgusu için;
- Sıvı kremayı mikser ile çırpmaya başlayın, hafif kıvam aldıktan sonra mascarpone peynirini ilave edin. Krema haline gelene dek çırpmaya devam edin.
- Ayrı küçük bir kapta kahveyi ılık suda eritin ve kremaya ilave edin, son olarak vanilya ekstresini ekledikten sonra son kez çırparak buzdolabında bekletin.
- Yumurta sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayırın. Beyazlarını mümkünse cam kapta toplayın, içine bir fiske tuz koyarak köpük haline getiriniz.
- Yumurta sarılarını toz şekerle rengi açılana kadar çırpınız. Ardından un, ceviz ve dilerseniz portakal kabuğu rendesi ilave edin. Tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olun.
- Bu adımda yumurta beyazlarını spatula yardımı ile (miksersiz) cevizli karışıma birkaç aşamada ilave edin, her seferinde yumurta aklarını karışıma homojen yedirdiğinizden emin olun.
- 35x40 ebatındaki fırın tepsinizi önce sıvı tereyağ ya da margarin surun, üzerine yağlı kağıdı serin ve tekrar sıvı tereyağı sürün.
- Kek karışımını tepsiye eşit olarak yayın ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri altın kahve olana dek pişirin.(Yaklaşık 20-25 dk. kadar)
- Piştikten sonra kekin kenarlarındaki fazla kızarmış yerleri keserek yani bir parmak alarak uzunlamasına 6 eşit parçaya bolun.
- Buzdolabındaki kremaya çıkarın ve kekin üzerine krema dolgusunu surun. Bu işlemi kek bitene kadar tekrarlayın.
- Son olarak kalan krema dolgusu ile tüm pastanın etrafını kaplayın.
- Pastanın üzerini, kekin kalan kıtır parçaları ve çeşitli çikolata parçaları rondo makinesinden geçirerek kaplayın.
Afiyet Olsun!
çok beğendim canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilKahveli bir pastaya dayanabilen var mıdır?Ellerine sağlık çok süper görünüyor.
YanıtlaSilKokular geldi Mmmm harika .
YanıtlaSilEline saglik mmm.
baton pastalar çocukluğumun en güzel yerinde duruyor.Senin pastanda harika olmuş..
YanıtlaSil