Merhaba arkadaşlarım, bugünkü tarif son derece pratik hem findikli hem de glütensiz brownie....
Tarif david lebovitz'den umarım sizde deneyip yorumlarınızı bırakırsınız, Herkese güzel ve tatlımı tatlı bir hafta sonu dilerim, benden kocaman sevgileeer...
Malzemeler:
Tarif david lebovitz'den umarım sizde deneyip yorumlarınızı bırakırsınız, Herkese güzel ve tatlımı tatlı bir hafta sonu dilerim, benden kocaman sevgileeer...
Malzemeler:
- 85 gr. tereyağ
- 2 su bardağı (225 gr.) bitter ya da sütlü çikolata
- 1 su bardağından bir parmak eksik (150 gr.) toz şeker
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1 yemek kaşığı toz kakao
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı iri kıyılmış fındık
Yapılışı:
- fırını önceden 180 dereceye ayarlayın
- Sos tenceresinde kısık ateşte tereyağ ve çikolatayı eritin, aman yakmayın, biraz soğumaya bırakın.
- Çikolata ılıdıkktan sonra şeker ve yumurtaları ilave edin ve mikserle çırpın.
- Nişasta ve kakaoyu sıvı karışımına eleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Son olarak fındık parçalarını da ekleyerek karışımı brownie kalıbına dökebilirsiniz.
Notlarım:
- 23 cm'lik kare kalıp icin uygundur.
- Bu tarif fırın tipinize gore 25- 30 dk arasında pişmektedir. 30 dk.yi geçmeyin kekininiz kurur bu nedenle fırınınız 20 dk sonra takip edin ve ona göre kapatın ya da pişirmeye devam edin. Benim fırınım 25 dk. pişiyor.
- Piştikten sonra kalıbın içinde 1 gün bekletin ya da aynı gün kullanacaksanız iyice soğumadan kalıbından çıkarmayın.
- Kare kalıptan büyük dilim olarak toplam 9 adet çıkmaktadir.
- Bu keki oda sıcaklığında 4 gün, buz dolabında 1 ay kadar saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
çok severim,dondurmaylada harika olur eminim :)
YanıtlaSilSo, what all you require to check just before getting a watch?
YanıtlaSilMake sure you diligently seem at this LV rainproof cross-human body bag's aspects. When evaluating a Gucci purse or replica, verify the straps of the bag. There is inside zip, cell cellular phone, and pda pocket. http://www.borders-net.com/aska/aska.cgi
çok güzel görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık denemekte fayda var
Cok nefis görünüyor ellerinize saglik
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBloğunuzu yeni keşfettim. Çok beğendim.
Tatlı nefis görünüyor, ellerinize sağlık :))
Sizi izlemeye aldım.
Bana da beklerim :))
http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlarda görüşmek dileği ile,
Sevgiler :))
ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor seni takibe aldım bende beklerim:)
YanıtlaSiltakibimdesiniz banada beklerim :))
YanıtlaSilÇok şık fotoğraflar, nefis de olmuştur. Glutene duyarlılık son zamanlarda o kadar rastladığım bir şey ki, buğday ağırlıklı beslenen bir toplumda bu kadar sık görülmesi normalmiş aslında. Neyse, ellerine sağlık Eda :)
YanıtlaSilçok nefis görünüyor elinize sağlık. yalnız nişasta da gluten var dikkat.
YanıtlaSil