Esmer Pirinç ve Muhallebisi

    Bu aralar minik gurmeler için tarifler yayınlıyorum umarım annelere ek gıdaya geçiş sürecinde az da olsa  yardımcı olabiliyorumdur.

     Pirinç, çoğu zaman bebeklerin ilk katı gıdaları arasında yer alır. Nedeni ise en az alerjen tahıl olmasıdır. Esmer pirincin faydalarını yazmakla bitmez, genel bir bilgi vermek gerekirse (kepekli) esmer pirinç 3 adet çekirdek tabakası içermektedir. Beyaz pirince nazaran daha fazla vitamin ve mineral içerir. Ayrıca esmer pirinç beyaz pirinçten tam 5 kat daha fazla lif ihtiva eder. E ve B vitaminleri açısından zengindir. Bu tarif 6 aylık ve üzeri bebekler için uygundur.


                   > Ek gıdaya başlamadan önce lütfen ek gıda bilgilendirme yazımı okuyunuz. <

           > Bu tahıla başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın ve ona göre hareket edin. <

Malzemeler;

  • 1,5 yemek kaşığı organik (kepekli) esmer pirinç
  • 1 su bardağı içme suyu
Yapılışı;

Pirinçleri iyice yıkayınız, küçük bir sos tenceresine su ve pirinçleri koyup haşlamaya bırakın. Suyunu çekene kadar pirinçler iyice yumuşayana kadar haşlayın. Dilerseniz tane doğrayıcıda atıp toz haline getirip bu şekilde haşlayabilirsiniz.
Pirinçeleri haslandıktan sonra blendırdan geçirin. Koyu bir kıvam elde ediceksiniz, içine ılık ister içme suyu, isterseniz anne sütü ya da formül süt ilave edip hafif akıcı bir kıvam elde edin. Eğer bebeğiniz 6 aylıktan daha büyük ise içine meyve püresi koyarak deneyebilirsiniz. Ben anne sütü koyarak bu muhallebiyi hazırladım hatta biraz fazla yaptığığm özel saklama kaplarına koyup buzluğa kaldırdım.

Not: Hava geçirmeyen kapların içinde, buzdolabında 3 gün, dipfrizde 3 ay saklayabilirsiniz.

Yorumlar