Çikolatalı Madlen Kekler



Malzemeler;

  • 150 g tereyağ
  • 5 yemek kaşığı tepeleme un (115 g)
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker (90 g)
  • 1,5 yemek kaşığı akışkan bal
  • 3 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
  1. Sos tenceresinde tereyağını eritin ve soğumaya bırakın.
  2. Un, kakao ve kabartma tozu bir kabın içine eleyin, Çırpılmış yumurta, toz şeker ve balı unlu karışıma ekleyerek pürüzsüz görünüm alana kadar çırpın.
  3. Sos tenceresinin içindeki ılımış tereyağın içine sütü ilave edin ve çırpın. Hazırladğımız karışımdan 1-2 yemek kaşığı katın ve tekrar çırpın. Tereyağlı bu karışımı unlu-yumurtalı karışımın içine  katarak tereyağın karışımın içinde kaybolduğundan emin olana kadar iyice çırpın. Bu şekilde en az 4-6 saat buzdolabında hatta bir gece önceden bekletmenizde fayda var. (Çünkü tereyağın donması gerekli)
  4. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede, madlen kek kalıplarını tereyağ sürüp üzerine un serpin, fazla unu kalıbı sallayarak ve ters çevirerek atın. Her bir kalıbın tam ortasına 1 tatlı kaşığı dolusu karışımdan koyun ve 10-15 dakika (güzelce kabarana kadar) pişirin. Piştikten sonra 5 dk. kadar soğumaya bırakın.

Notlarım: 
  1. Bu keki diğer kek yapma tekniklerinden ayıran özellik tereyağın en son dökülmesi ve karışıma iyice yerdirilmesi ve en önemlisi bu şekilde mümkün olduğu kadar buzdolabında uzun süre bekletilmesidir.
  2. Tadı ise bana biraz şekersiz geldi tatlı sevenler bu oranı 1 su bardağına çıkarabilir. Tereyağ tadı diğer keklere oranla daha çok hissediliyor. Bence bu oran da 100 g'ma indirilebilir.
  3. Bu tarif gü chocolate cook book kitabından esinlenilmiştir.
Afiyet Olsun!

Yorumlar

  1. çok şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canım benim.. biz ordayken heyecanla göstermiştin kalıpları..Yeteneğin konuşmuş yine,harika görüntüler bunlar! Tadlarından da kuşkum yok eline sağlık.. Güneş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok çok teşekkürle ederim, keşke siz burdayken yapabilseydim beraber yerdik, artık başka sefer diyelim :) Öpüyorum seni kocaman, sevgiler...

      Sil
  3. ellerinize sağlık çok beğendim tariflerinizi ve çekimlerinizi..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder