Tazecik Kabak çekirdeği

    
 Bu çekirdekler fotoğraftaki turuncu bal kabağından çıktılar. Ve bu kadar çekirdeği çöpe atmak yerine şansımı deneyerek fırınlamaya karar verdim. İyiki de yapmışım! Bu aralar tam zamanı bal kabağı tariflerinin bende ilk olarak kendi içindeki doğal lezzetini, çekirdeklerini fırınlamaktan başladım. Diğer kabak türlerinin çekirdekleri hakkında bilgim yok ama onlar da bu şekilde yapılılabilir diye düşünüyorum. 


     Nasıl yaptım: Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıdı yerleştirin. Kabağın üzerine serin ve biraz tuz serpin. 150 derecede arada kontrol ederek iyice kuruyana kadar fırınladım. Tahminimden çok lezzetli oldular. O kadar güzel görüntüleri var ki dayanamayıp hepsini yayınlıyorum :)

Yorumlar