Sofralarda hiçbir zaman önemini yitirmeyen klasik bir tarif: Peynirli poğaçalar...
Tarif yine arkadaşım Özlem Şardan Sukas'tan, kendisine çook teşekkürler :)
Malzemeler:
(16 adet)
- 1 tatlı kaşığı kuru maya (1/2 paket yaş maya)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (500 g)
- 1 su bardağı süt
- Su bardağının 1/4'ü kadar su
- Su bardağının 1/4'ü kadar zeytinyağ
- Yarım demet maydonoz
- 250 gr beyaz peynir
Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı, susam, çörek otu.
Yapılışı:
- Maya, toz şeker, süt, su ve zeytinyağı karıştırın. Çok kısık ateşte elinizi yakmayacak şekilde ısıtın.(Ilıktan birazcık daha sıcak olmalı, çok değil yaklaşık 40 derece)
- Derin bir kapta Un ve tuzu karıştırın. Ortasını açın ve mayalı karışımı dökün.
- Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Elde edilen hamuru 1 saat kadar mayalandırın.
- Maydonoz ince ince kıyıp peynirle buluşturun.
- Mayalanmış hamura poğaça şeklini verin ve içlerini peynirle doldurun bu şekilde 15-20 dk. kadar bekletin.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ardından çörek otu ve susam gezdirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dk. pişirin.
Afiyet Olsun!
çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil