Merhabalar, Bu sıralar şeker hamuru ile yaptıklarımı paylaşıyorum sizlerle. Bu çalışmam da Sevimli canavarlar üniversitesi'den 'Mike Wazowski'.
Pastanın kekinde çikolatalı pandispanya kulladım. Krema olarak yine çikolatalı musu tercih ettim içine meyve olarak muz ve çikolata parçacıkları ile antep fıstıkları serpttim.
Pastanın krema tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Pandispanyası ise diş pastasında kullandığım tarifin aynısıdır. Sadece oranlarını 16 cm'lik kalıba göre küçülttüm.
(16 cm'lik yuvarlak kalıp için)
- 2 adet yumurta (M boy)
- 40 g toz şeker
- 34 g un
- 17 g nişasta
- 50 g çikolata (%50 kakaolu)
- 25 g tereyağ
- 2,5 g kabartma tozu
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder