Tavada Su Böreği Tarifi

Merhabalar, bugün şahane su böreği ile karşınızdayım. Tarifim Kayınvalidemden o yüzden % 100 garantilidir :) Tabiki kullandığınız unun çok etkisi var kaliteli un hamurun suda rahat haşlamasını sağlıyor dağılma olmuyor. Ama dediğim gibi bu tarifim sağlam yerden bu benim üçüncü yapışım ve çok memnunum. Ayrıca böreği biraz alçak bulabilirsiniz. Aslında bu biraz tercihinize kalmış birşey, biz bu şekilde seviyoruz dilerseniz siz katlarını arttırabilirsiniz. Resimlerim bu sefer malesef çok iyi değil farkındayım. Malum yapıldığı anda tüketildiği için anca bu kadar oluyor :)


Malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Kıvamı: Kulak memesinden biraz sert)
  • Aralarına ve sürmek için yarım paket eritilmiş tereyağ 
  • İçi için maydonoz  ve peyaz peynir
Yapılışı yukarıdaki resimlere göre sırasıyla;
  1. Hamurun kıvamını ayarladıktan sonra büyük bir rulo yapın ve bunu tam 8 eşit parçaya ayırın. Her bir bezeyi şekilde görülen tava kadar yani 24-26cm kadar açınız. Yuvarlak şeklinde açamıyor olabilirisiniz, önemli değil. Burada önemli olan hamuru inceaçmaktır. Arada açarken yırtıklar oluşabilir bunları orta katlara kullanabilirsiniz.
  2. Açtığımız hamurları artık yufka gibi açtık. Tavaya bir yemek kaşığı tereyağ gezdirin. İlk ve son yufka haşlanmayacaktır. Bu nedenle yufkayı direkt olarak tavaya yerleştirin. Üzerine yarım tatlı kaşığı tereyağı gezdirin.
  3. Toplam 8 adet yufkadan 6 tanesini haşlıyoruz. Önce geniş bir tencerede suyu kaynatın. Hemen yakınında geniş bir tencerede soğuk su bekletin Her bir yufka haşlandıktan sonra bu soğuk suyun içinde 10-15 saniye bekletin ve sonra tavaya yerleştirin ve tekrar yarım tatlı kaşığı tereyağı sürün.    Bu durumda 2. 3. ve 4. yufkayı aynı şekilde uyguladıktan üzerine sonra iç harcını ve 2 yemek kaşığı tereyağını sürüyoruz. 5. 6. ve 7. yufkayıda aynı şekilde haşlayıp yağladıktan sonra 8. yufkayı çiğ olarak haşlamadan üzerini kapatıp bir yemek kaşığı tereyağ gezdiriyoruz.
  4. Bu resimdeki gibi börek artık pişmeye hazır hale gelmiştir. Orta ateşte böreğin altı şekildeki görünümü alana kadar pişirin. 
  5. Tavanın kapağını kapatın ve tavayı ters çevirerek diğer tarafını döndürün. Bu kısmınıda pişirmeye bırakın.
  6. Servis tabağına alın, gerekirse eğer üst tarafı kuru ise biraz tereyağ sürebilirsiniz. Sıcak sıcak tüketiniz.
Afiyet Olsun!


Yorumlar