Kuşkonmazı tatmak ya da çorbasını yapmak isteyenler ve kremalı çorba sevenler bu tarifi mutlkaka deneyin.
Malzemeler;
Malzemeler;
- 500 g beyaz kuşkonmaz
- 1 litre sebzeli bulyon suyu ya da tavuk suyu
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı kadar sıvı krema
- 5-6 dal kıyılmış maydonoz
Yapılışı:
1. Kuşkonmazların dış ve uç kısımları acıdır. Bu nedenle dış kısımlarını güzelce soyun ve uç kısımlarından ise 2-3 cm kadar kesip atınız.
2. Temizlediğimiz kuşkonmazları 2 parmak genişliğinde dilimleyeniniz.
3.Kuşkonmazın en lezzetli yeri baş kısımları olduğu için diğerlerine oranla daha büyük kesiniz.
4. Geniş bir tencerenin içine 1 litre tavuk ya da sebzeli bulyon suyu ilave edin. Ben 1 litre suyun içine kendi hazırladığım 4-5 adet et suyudan koydum. Bu şekilde 30 dk. kadar haşlanmaya bırakın.
5. Ayrı bir tencede orta-kısık ateşte tereyağ ve unu kavurun ve 2 dakika kadar karıştırın. Diğer tenceredeki haşlanan kuşkonmazların baş kısımlarını ayrı bir kaseye alın. Bunları çorba piştikten sonra tekrar içine atacağız.
6. Haşlanan kuşkonmazların tencereden baş kısımlarını ayırdıktan sonra tenceredeki geriye kalan tüm malzemeyi, tereyağ-un karışımlı tencereye dökünüz ve hızlıca karıştırınız. Daha sonra blendırdan geçiriniz.
7. Son olarak yarım su bardağı sıvı kremayı ve ince kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın. Ardından ayrı bir kaseye ayırdığımız kuşkonmazların baş kısımlarını tekrar çorbaya ilave ediniz. 1-2 taşım kaynadıktan sonra çorbanın altını kapatın.
Afiyet Olsun!
Bir ara marketlerde konservelerini görüyordum, artık ona da pek rastlamıyorum. Pahalı mı? Ondan mı acaba? Nerelerde bulunur ki?
YanıtlaSilHollanda da şuan tam mevsimi bu nedenle tazesini bulmak zor değil. Ancak Türkiye de durum nasıl onu bilemiyorum :(
Sildeğişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler ve sevgiler...
YanıtlaSil