Çilekli Sütlaç Tarifi

 Mevsiminde tazecik çileklerle geleneksel lezzetimizi birleştirdim. 

Vee ortaya harika bir tat çıktı!


Neden çilek diye sorarsanız 1 yaşındaki kızım çileğe bayılıyor. Hal böyle olunca süte alıştırmak için çilekli yollara başvuruyorum. Ayrıca içindeki şeker oranı oldukça az tuttum. Sizler dilerseniz bu oranı arttırabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri*
  • 1,5-2 su bardağı kadar taze çilek (ezilmiş)
  • 1 çay bardağı piriç 
  • 2 su bardağu su (pirinci haşlamak için)
  • Yarım dal vanilya çubuğu** ya da 1 paket vanilya


Yapılışı:
  1. Derin bir tencerenin içine pirinci ve 2 sb. suyu dökün. Kısık-orta ateşte kapağını kapatıp haşlanmaya bırakın.
  2. Pirinçler hafif sulu durumdayken ezilmiş taze çilekleri ilave edip karıştırın. Tekrar tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar haşlayın.
  3. Tencereyi ocaktan alın. İçine süt, pudra şekeri, nişasta ve vanilya çubuğunu ya da vanilyayı  ilave edip hızlıca tüm malzemeler karışana kadar çırpıcı ile çırpın. Tekrar orta ateşte ocağa alın ve devamlı karışım göz göz olana kadar ya muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın.  Ardından kaselere dökünüz. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. Sütlaçlar soğuduktan sonra servis ediniz.

Notlarım:

Çileği dilerseniz blendırdan geçirin ya da elinizde ezerek tencereye ilave edin.
** Vanilya çubuğu kullanacaksanız eğer bıçakla önce ortasını hafifçe kesin sonra yine bıçak yardımı ile içini sıyırın.  Vanilyaçubuğunu süt, nişasta, pudra şekeri sırasında ilave ediyoruz. Eğer toz vanilya paketi kullancaksanız karışım göz göz kaynadıktan sonra yani en son katıp bir kaç karıştırdıktan sonra latını kapatıyoruz.
*** Tarifte oldukça az oranda şeker kullanılmıştır. Damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.
**** Ayrıca daha yoğun çilek aromalı sevenler içerisindeki çilek miktarını 3 sb oranına arttırabilirler.

Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum Gönder