Kolay Pasta!


Supangle, bisküvi ve krem şantinin en hafif buluşması..



 Böyle unla, yumurtayla uğraşmak istemeyenler..


Canım çikolatalı pasta istiyor ama kreması çok ağır diyipte yiyemeyenler, ayrıca çalışan bayanlar, anneler, kısacası çok zamanım çok tatlı için diyenler bu tarifimi sizlere adıyorum :)

----------->>> * <<<-----------

Malzemeler;
  • 2 paket hazır toz supangle 
  • 2 paket sütlü petibör bisküvi
  • 1 paket toz krem şanti ya da 2 kutu sıvı krema + 2 paket vanilya
  • Toz krem şanti ve supangle için tarifine göre yeteri kadar süt
  • Dikdörtgen borcam
Üzeri süslemesi için; Kakao, çikolata rendesi






Yapılışı:
  1. 2 paket toz supangle tarifine göre hazırlanır. 
  2. Didörtgen camborcama hafifçe sudan geçirin. Hazırladığınız supangleden iki kepçe alıp borcama döküp güzelce yayın. Üzerine borcamın aldığı kadar bisküvileri dizin. Ardından üzerlerine tekrar iki kepçe supangle döküp yayın ve yine bisküvileri dizin. Son olarak tekrar geri kalan supangleyi de bisküvilerin üzerlerine döktüktekten sonra oda ısısına gelmesini bekleyin ve buzdolabına kaldırın.
  3. Puding tamamen buzdolabında soğuduktan sonra krem şantiyi yapmaya başlayın. Toz krem şanti kullanacaksanız tarifine göre hazırlayınız. Eğer sıvı krema ile krem şanti yapacaksanız; 2 sıvı kremaya  2 paket toz vaniya ile krema olana kadar çırpınız. Daha sonra buzdolabından supangle-bisküvili pastanın üzerine sürüp tekrar buzdolabına kaldırınız. 1 saat kadar bekledikten sonra servise hazırdır. 
  4. Sunum için üzerine kakao ve çikolata rendesi ya da hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. 



Afiyet Olsun!



Yorumlar

  1. pudingi nerde kullanıyoruz

    YanıtlaSil
  2. Merhaba eda hanim,bu pratik pastayi gecen gun uzerine kremsanti kullanarak yaptim ve cok guzel oldu.Bugun tekrar denemek istedigimde evde krem santi olmadigindan ust kremasini bu seferde paket krema ve vanilya ile denemek istedim fakat ne kadar cirptiysamda krema ve vanilya karisimi hic sertlesmedi .acaba ust kremaya katilmasi gereken sey bildigimiz vanilya degilde Hollanda da marketlerde satilan klop-fix adli sertlestiricimi.Simdiden tesekkurler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ipek hanım, sıvı krema ile krem şanti yapacaksanız kıvam verici yani sertleştirici olan klop-fix i kullanmanızda fayda var derim. Ben 200 ml sıvı kremaya 1 pkt vanilya ve 1 pkt klop-fix kullanıyorum. Rica ederim beğenmeniz beni çok mutlu etti kolay gelsin :)

      Sil
  3. Harika fikirmiş bisküvili pastayı bu şekilde sunmak. Ellerinize sağlık, çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder