Malzemeler:
- 11 yemek kaşığı tepeleme un
- 4 adet yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker (Büyük boy kullandım)
- 1 adet limonun suyu (portakal suyu da olabilir)
- 4 çorba kaşığı süt
- 2,5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 4- 5 adet çok ince dilimlenmiş armut
- Üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı:
- Yumurtaları ve toz şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Yani toz şeker tamamen eriyene kadar çırpmalısı gerekiyor.
- Ardından kabın içerisine süt, un, limon suyu ve sıvı yağı ilave edin. Tüm malzemeler karışına dek çırpın.
- Son olarak ince dilimlenmiş armutları da ekleyip bir iki kez karıştırın ve 22 cm'lik yuvarlak kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, pişme süresi her fırına göre değişiklik gösterebilir ama yaklaşık olarak 45 dakikadır.
Meyveli kekler harika oluyor elmada armutta hepsi güzel mmmm eline sağlık
YanıtlaSil