Acıbadem kurabiyesi (Ameretti cookies)

Bir kutu mutluluk... 
Acı badem kurabiyesi
Şimdi yayında!
İşte tarifi:
Gerekli olan malzemeler:

  • 250 g badem unu
  • 120 g un
  • 350 g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı badem ekstresi (Bulamazsanız bunun yerine vanilya ekstresi kullanabilirsiniz.)
  • 4 yumurta akı
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı:
  1. Yumurta akları, bir çimdik tuzla beraber köpürene kadar yüksek hızda çırpılır.
  2. Ardından toz şeker eklenir. Aklar sertleşene ve parlak görünüm kazanana kadar çırpmaya devam edilir. (İçerisindeki toz şeker tamamen erimeyecektir bu sizi korkutmasın.)
  3. Ayrı bir kapta un ve badem unu karıştırılıp yumurta akları ile birleştirilir. Bu aşamadan sonra spatula karıştırın. İstediğimiz sadece kuru malzemeler ile yaş malzemelerin birbirine iyice karışmış olmasıdır. Sonunda elinize hafif yapışan bir hamur elde ediceksiniz. Bu nedenle avucunuzda şekil verirken yanınızda bir kase su bulundurun. İhtiyaç duydukça ellerinizi ıslatın (ama çok değil) ve bir parça hamur alıp cevizden daha küçük toplar yapın.
  4. Tepsiye yağlı kağıt serip yaptğınız badem toplarını yerleştirin Çok bitişik şekilde koymayın çünkü pişerken yayılacaktır. 
  5. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Yaklaşık 20 kadar pişirin. Bu sırada dakika tutmanızda fayda var fazla pişirmeniz kurabiyenin sert olmasına neden olacaktır. Unutmayın yumuşak görünseler bile fırından çıktıktan sonra bir müddet daha pişmeye devam edicektir.
Afiyet olsun!


Yorumlar