Çikolatalı Tereyağlı Kurabiye Tarifi




MALZME LİSTESİ:

🍩125 gr tereyağ
🍩Yarım su bardağı fındık yağı 
🍩2,5 su bardağı un 
🍩1 adet yumurta 
🍩1 su bardağı bitter çikolata damlası 
🍩1 paket vanilin 
🍩1 paket kabartma tozu 
🍩Yarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri 

📋YAPILIŞI:📋




 Çikolata hariç tüm malzemeleri bir kapta topluyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Burada kontrollü olarak un eklemek de fayda var. Bu nedenle önce bir su bardağı un ile başlayın, daha sonra kontrollü olarak un eklemeye devam edin. Benim hamuruma tam tamına 2 buçuk su bardağı un yeterli geldi. Ardından çikolata ekleyip ve tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar elde edip üzerine çatalla ezin. Siz Dilerseniz hamura farklı şekiller verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kurabiyelerin alt kısmı hafif pembe olana kadar pişiriyoruz.

📋NOTLARIM:📋 

📎Fırından çıkarken hafif yumuşak gibi gelebilir ızgara telin üzerine koyduktan sonra soğumaya bırakın zaten bu sırada kendini toparlayacaktır.📎 Soğuduktan sonra ağızda dağılan kıyır kıyır nefis kurabiyeleriniz olacak.
📎Dilerseniz kurabiyelerinizi cam kavanozda saklayabilirsiniz.
📎Bence çoçuklarınızla yapılacak güzel bir tarif.👌
📎Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun❤


Sosyal Medya hesaplarım:

Instagram: https://www.instagram.com/edalimutfagim/
Facebook: https://www.facebook.com/EdaliMutfagim/

Yorumlar