Herkese merhaba, bugün sizlere içerisindeki tüm malzemelerin sağlıklı olduğu sadece tam buğday unu kullanarak yaptığım poğaçanın tarifini paylaşıyorum. Diyette olanlar, sağlıklı beslenenler ve çocuklar için son derece uygundur :)
Yapımı son derece kolay tek dikkat etmeniz gereken püf noktası: Un miktarını ayarlamaktır. Markette satılan farklı markalardaki tam buğdayların su kaldırma miktarları birbirinden farklı oluyor. Bu nedenle sizlerde kontrollü bir şekilde un eklemeniz gerekiyor. Başlangıç olarak 2 su bardağı un ile başlayın bu sayede ihtiyaç halinde ekleme yapabileceksiniz. Dışı kıyır kıyır içi yumuşacık mayasız bu hamura dilediğiniz iç harçı koyabilir ve şekil verebilirsiniz.
TAM BUĞDAY UNLU POĞAÇA TARİFİ
- 3 Su bardağı + 3 yemek kaşığı Tam Buğday Unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine dilediğiniz; Haşhaş, çörek otu, susam, keten tohumu, ay ya da kabak çekirdeği tohumlarından yararlanabilirsiniz.
Tüm detayları öğrenmek için youtube videomu izleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin, afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder