Çikolata kaplı Hindistan cevizli Kokoş Kurabiye



 Aslında mutfağa girdiğimde aklımdan sadece Tiramisu yapmak geçiyordu ama tiramisuyu buzdolabına koydukduktan sonra ortalığı toplamaya başlarken birden yumurta akları gözüme ilişti ve bunları değerlendirmeliyim dedim kendi kendime... Tarif defterime göz atarken kokoş kurabiye tarifini gördüm. Malzemeler de tamamdı ve başladım yapmaya...
       
Malzemeler:                        
  • 5 adet yumurta akı 
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya ya da 1 cay kaşığı vanilya ekstresi
  • 1,5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı badem ekstresi 
Üzeri için: 200 gr. eritilmiş bitter çikolata (%50 kakao)

Yapılışı:
  1. Yumurta aklarını cam bir kase içerisinde bir fiske tuz ile birlikte çırpalım. (Cam kase yumurta aklarının daha çabuk köpürmesini sağlar.) 
  2. Kar beyazı görünümünü aldıktan sonra azar azar pudra şekeri ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  3. Un, pudra sekeri  ve hindistan cevizini de ekleyerek tekrar çırpalım.
  4. Badem ve vanilya ekstresini de ilave edip son bir defa karıştırın.
  5. Karışımdan bir tatlı kaşığı tepeleme alıp kaşık yardımıyla yağlı kağıdın üzerine koyarak fırına veriniz. 
  6. Önceden ısıtılmış fırında 1800C'de uzeri hafif altın kahve olana dek pişirin. (Kurumaması için piştikten hemen sonra fırından çıkarınız.)
  7. Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü ile erittiğimiz çikolataya batırıyoruz. 
**İsterseniz benim yaptığım bu yöntemi deneyebilirsiniz: Kurabiyelere kürdan takın ve çikolata sosuna batırın. Kürdanı yemek çatalının arasına alın ve yavaşça çekin. Çatalın ucundaki soslanmış kokoş kurabiyeleri alüminyum kaplı bir tabağa koyarak buzdolabına koyun ve soğuduktan sonra servis ediniz.

Afiyet Olsun!

Yorumlar

  1. bu kokoşları eşimde bende çok severım ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyorlar

    YanıtlaSil
  2. Beğenmeniz beni sevindirdi, Teşekkürler...

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder